onsdag den 28. maj 2014

Uddrag fra Københavns Kommune Velkommen til forældrebestyrelsen og forældrerådet i kommunale klynger


Uddrag fra Københavns Kommune Velkommen til forældrebestyrelsen og forældrerådet i kommunale klynger. side 7 og 8 Januar 2011. Børne- og ungdomsborgmester Anne Vang

 

Opgaver og kompetencer for forældrebestyrelsen og forældrerådet.

 

Kommunen, forældrebestyrelsen og klyngeledelsen udgøre en helhed, der skal træffe beslutninger om kommunens dagtilbud for børn.

Her under ses Forældrebestyrelsens minimums kompetence som er fastsat i dagtilbudsloven[1]

 



 

Forældrerådets kompetencer og opgaver i kommunale klynger

Forældrerådet har til opgave at være sparringspartner for forældrebestyrelsen, således at den enkelte enheds pædagogiske særkender understøttes og videreudvikles. Det er ikke et lovkrav at der er en forældrebestyrelse men i mange støre kommuner er dette valgt for at styrke den enkelte enhed og forældrebestyrelsens arbejde.

 

Opgaver:

  • Udtaleret i forhold til forældrebestyrelsens behandling af sager, der vedrører enheden.
  • Organisere afstemning om madvalget blandt enhedens forældre
  • Rådgiv forældrebestyrelsen i forhold vedrørende den enkelte enhed og principielle problemstillinger vedrørende enheden.
  • Forældreråd og pædagogisk leder fastlægger principper for enhedens buget inden for de rammer og principper, der er fastsat i forældrebestyrelsen. Herunder principper for prioriteringen af midler til pædagogisk aktiviteter
  • Inddragelse i arbejdet med enhedens pædagogiske læringsplan.
  • Indstillingsret ved ansættelse af personalet i enheden, og ret til deltagelse ved ansættelse af pædagogisk leder i enheden.
  • Forældrerådet skal præsenteres for evalueringen af enhedens pædagogiske læringsplan.
  • Forældrerådet kan stille forslag om placering af lukkedage til forældrebestyrelsen

 

 

I forhold til vores case. Har lederen en forpligtigelse til at vende sagen med forældrerådet / forældrebestyrelsen i forhold til oven nævnte punkter. Da det er et princip der vedrører enheden. Det vil sige den pågældende institution. Så da hun ikke tidligere har været ude for at nogle har ønsket at skifte stue og det kan have konsekvenser for resten af institutionen, da andre forældre vil kunne ønske det samme er det væsentligt at hun vender det med forældrebestyrelsen.

Kilde:
Velkommen til forældrebestyrelsen og forældrerådet i kommunale klynger.
Københavns kommune. 2011.
http://www.institutioner.dk/klynger/valby/filer/1323velkommetilforaeldrebestyrelseogforaeldreraadikbhkommune.pdf

2 kommentarer:

  1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet
  2. Spændende indblik i Københavns Kommunes initiativer! Det er vigtigt at byde nye borgere velkommen på en måde, der styrker fællesskabet og skaber en følelse af tilhørsforhold. Har kommunen planer om at udvikle lignende programmer i andre områder eller måske udvide dette koncept? Det kunne være interessant at høre andres erfaringer.

    Værd at se mere på https://outworking.dk

    SvarSlet