onsdag den 28. maj 2014

Konflikt trappen


Konflikt trappen

 

Ud fra vores case har vi set lidt på konflikt trappen i forhold til hvordan lederen handler på moderens anmodning om at skifte stue.

Se billede på nedenstående link
 
 

Trin 1: Hvis hun ikke havde lyttet til moderen og blankt havde afvist hende eller bare været uenig med hende i at der var en bedre kontakt med dem fra den anden stue. Ville der hurtigt have kunne opstå en spænding i mellem dem og samtalen have flyttet sig til næste trin.

 

Trin 2: Her kunne lederen have langt alt ansvaret for den dårlige kommunikation over på moderen og opfordret hende til selv at løse problemet. Moderen ville have kunne give lederen ansvaret for den dårlige kommunikation. Og der ville have været opstået misforståelser og tvivl omkring holdninger til problemet.

 

Trin 3: Her kunne problemet så vokse og nye og gamle sager vil dukke op som hver især ville kunne trække ind i holdningerne om hinanden.

 

Trin 4: Her ville ikke være nogen dialog tilbage og alt hvad der bliver sagt mellem parterne vil blive misforstået og ingen af dem vil høre hvad den anden sagde. De vil ikke længere snakke med hinanden men kun om hinanden og det vil her blive meget svært at få løst problemet uden hjælp ude fra.

 

Trin 5: Selve konflikten om det at skifte stue ville ikke længere betyde noget. Det hele er blevet sort og hvidt og det går nu kun ud på at hver især mener de har ret i deres meninger og de er nu blevet hinandens fjender.

Moderen vil her have blandet en masse andre forældre ind i hendes holdninger om lederen og lederen vil have blandet pædagogerne ind i det.

 

Trin 6: Der føres nu åben krig mellem lederen og moderen og hver part vil gøre alt for at skade den anden.

Moderen ville her sikkert have forsøgt at få fyret lederen og lederne vil muligvis have gjort alt for at gøre moderen og barnet til de besværlige.

 

Trin 7: Her når konflikten så sit klimaks og moderen vil med garanti have fundet en anden børnehave. Parterne ville ikke længere kunne være i samme rum og de vil gøre alt for at undgå hinanden.

 

Turen op af trappen ville kunne gå hurtigt men ville også kunne foregå på over længere tid.


 

 

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar